Katter

        Zenni'z

Skotsk Terrier & Maine Coon

 

 

 

Flying Eagle's Cersie 

 

 

 

  Baltzar Bonnakatt 

Stamtavla okänd

Jag har i många år önskat att få äga en Maine Coon men det har inte riktigt blivit av. Så 2016 gick vår älskade katt Maja bort och då var det dax för en Mco. Då jag tycker det är roligt med avel ville jag gärna ha en hona för att eentuellt ta någon kull om jag ville. Detta var inte så lätt men då jag läst på en del så fick jag möjlighet att köpa en fin blåsköldpaddsfärgad hona av Janet Ericsson Flying Eagle's. Detta är jag tacksam och stolt över för att det är linjer som är ovanliga. Tack Janet för Cersie!

Cersie är en vacker katt med en tjusig svans. Hon har ett fint huvud med en bra panna och öron i bra storlek enligt mig. Lång fin kropp och svans med bra stomme även om jag helst sett lite mer vikt och substans i henne. Cersie har ett lite mer blygsamt temperament och vill helst att bara matte myser med henne, men hon är sällskaplig och vill vara  med överallt.

!

Augusti 2017 hörde jag en katt jama ute men såg ingen, trodde jag hört fel. När jag och Dag satt på verandan någon dag senare hörde han också att någon jamade.

Han hittade en lite källing under en höpall i stallet. En röd liten hungrig stackare fick flytta in i stallet sålänge. Åkte till veterinären med honom och tog div. blodprover och avmaskning på honom för att inte dra in smitta till raskattten Cersie.

Han vägde strax över 7 kilo när han var året och är en bjässe till katt, större än vår Mco. Han är väldigt tillgiven och ÄLSKAR sin matte. Snällare katt hittar man inte!